گروه وکلای آسیاگروه وکلای آسیا

انحلال شرکت

انحلال شرکت

Untitled
background_01-01-1

انحلال شرکت

ممکن است بنابر دلایل اختیاری و یا اجباری، شرکت ها اعم از تجاری و غیرتجاری، به فعالیت خود پایان داده و منحل شوند. برای آن که یک شرکت به فعالیت خود ادامه ندهد و دارایی آن بین اعضاء تقسیم شود، علتهای بسیاری وجود دارد از قبیل؛

  • ورشکستی شرکت.
  • نرسیدن به اهداف تعیین شده.
  • گذشت زمان انقضاء.
  • حکم دادگاه هم می تواند یک شرکت را منحل کند.
  • در صورتی که در اساسنامه ذکر شده باشد که فوت یکی از شرکا باعث منحل شدن شرکت می شود، فوت یکی از آن ها هم میتواند از علت های انحلال یک شرکت باشد.

آثار انحلال یک شرکت

پس از اعلام انحلال، اموال شرکت به صورت معلق قرار میگیرد تا برای پرداخت بدهی تعیین تکلیف شود و پس از آن طبق سرمایه و سهامی که از شرکا دارند این اموال میان آن ها تقسیم می شود. در زمان انحلال سمت های کاری و افراد سلب شده و تنها مدیر تصفیه می تواند تمام امور را به گونه ای تخصص دارد ساماندهی کند. سهامداران و مدیران تنها می توانند در این مسیر به او کمک کنند و نمی توانند فعالیت اجرایی انجام دهند. بعد از اعلام انحلال شرکت تنها باید فعالیت های اجرایی و پروژه هایی که در دست انجام است پایان پذیرد زیرا شرکت نسبت به پروژه هایی که پذیرفته متعهد است و باید تا پایان عملیات وظایف خود را به بهترین نحو انجام دهد. بعد از انحلال، پروژه جدید و قرارداد همکاری منعقد نخواهد شد. در زمان انحلال شرکت طلبکاران شرکت دچار نگرانی شده و ممکن است برای پیگیری مطالبات خود به شرکت و به مدیر تصفیه مراجعه کنند تا بتوانند احقاق حق کنند.

چنانچه در زمینه انواع شرکت و انحلال مربوط به آن سؤالاتی برای شما پیش آمده است یا در اجرای انحلال شرکت یا تنظیم و مفاد آن نیاز به راهنمایی دارید، مشاورین و وکلای مجرب ما در کانون وکلای آسیا پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.

asialawyersgroup_logo-01-1