گروه وکلای آسیاگروه وکلای آسیا

انواع داوری

انواع داوری

داوری-در-طلاق-و-مراحل-آن
background_01-01-1

داوری داخلی:

در داوری داخلی، موضوع مورد اختلاف طرفین داوری منحصر به یک کشور است. در تعیین خصیصه داخلی یک داوری، تابعیت طرفین نقشی ندارد. بنابراین، حتی یک داوری میان یک دولت خارجی و یک تبعه داخلی ممکن است جنبه ی داخلی داشته باشد.

داوری بین المللی:

داوری بین المللی عبارت است از داوری بین اشخاص حقیقی یا شرکت هایی که ملیت متفاوت دارند و در قرارداد میان آن ها به شرط داوری اشاره شده است. برخی نهاد بین المللی‌ وجود دارند که داوری بین‌المللی را بر عهده می‌گیرند. مرکز داوری سازمان ملل متحد و دادگاه داوری بین‌المللی از جمله نهادهای داوری بین‌المللی هستند. دعاوی مرجوعه به داوری بین‌المللی معمولا میان دولت‌ها، شرکت‌های چندملیتی و تجار است.

داوری موردی:

داوی موردی مختص زمانی است که طرفین، شخصی را به عنوان داور منتخب خود به طرف دیگر معرفی می‌کنند و این داوران میان خود سرداور را انتخاب کرده و اقدام به رسیدگی دعوا و صدور حکم می‌کنند. در این نوع از داوری طرفین باید تمام جزئیات داوری از جمله تعداد داوران، قانون حاکم بر داوری، نحوه انتصاب داوران و غیره را مشخص کنند. کم شدن هزینه‌های اداری و تسریع در رسیدگی از دلایل استقبال اشخاص از داوری موردی است. توافق بر سر مراجعه به داوری هم می‌تواند قبل از بروز اختلاف باشد هم پس از آن، اما طرفین باید در مورد جزئیات داوری توافق کنند. با این حال گاهی پیش می‌آید که طرفین نمی‌توانند بر سر موضوعاتی مثل محل انجام داوری یا قانون حاکم توافق کنند در این صورت اختلا یا از طریق دادگاه و یا از طریق شخص ثالث حل خواهد شد.

داوری سازمانی:

 

در داوری سازمانی، موسسه‌ای تخصصی در زمینه داوری وظیفه اجرای روند داوری را بر عهده می‌گیرد. داوری سازمانی طرفین را از نوشتن توافقات و قراردادها برای داور نجات می‌دهد. طرفین پس از انتخاب موسسه به عنوان داور سازمانی می‌توانند از پیش‌نویس‌های موسسات و حتی لیست داورهای موسسه استفاده کنند. تقریباً ۱۲۰۰ موسسه در سراسر جهان وجود دارد که خدمات داوری ارائه می‌دهند و برخی از آنها با تجارت یا صنعت خاصی سر و کار دارند.

گاهاً تعیین یک داور واجد شرایط می‌تواند طرفین را به توافق برساند که از یک موسسه داوری تخصصی به عنوان مقام نصب کننده داور استفاده کنند. علاوه بر این، طرفین ممکن است تصمیم بگیرند که در هر زمان از داوری موردی به داوری سازمانی تغییر رویکرد دهند.

چنانچه در زمینه انواع داوری و احکام حقوقی مربوط به آن سؤالاتی برای شما پیش آمده است یا در تنظیم و اجرای مفاد دادخواست و لایحه انواع داوری نیاز به راهنمایی دارید، مشاورین و وکلای مجرب ما در کانون وکلای آسیا پاسخگوی سوالات شما خواهند بود.

asialawyersgroup_logo-01-1